Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jindřichova (Vísecká) skála

 

Popis:
Romantické málo známé skály nedaleko Hořovic lákají lezce svým nádherným okolím a kolmou skálou s četnými spárami a trhlinami. Cesty jsou nepříliš zřetelně očíslovány u nástupu cest, ale číslování je na přeskáčku, tak jak zde cesty byly tvořeny. Na plošině u cesty Objevitelská č.8 a Vyhazovací č.7 je umístěna nová vrcholová kniha. Nově přejištěno háky. Koupání u Neřežína. Poblíž je zřícenina hradu. Průvodce doplnil Petr Vránek. Bohužel doposud se nepodařilo vše uspořádat a sjednotit, je to zejména tím, že přibylo poměrně dost cest a navíc cesty jsou na skále očíslovány zcela na přeskáčku. Zřejmě tak jak historicky vznikaly.

 

Cesta k Jindřichově skále:
Nedaleko obce Malá víska 4,5 km od Komárova u Hořovic se nalézá romantický masiv Jindřichovy skály (vyhlídka se zábradlím). Z Malé Vísky až před závoru vojenského prostoru. Pak lesem ještě asi necelý 1 km. Nejdříve po cestě (200 m), pak šikmo vlevo dalších 500 m až nad stěnu, pod kterou je suťové pole.

Výhled:
Přímo přes údolí se vypíná nepřehlédnutelná zřícenina hradu Valdek a nad ní vrch Beranec (662 m.n.m.). Dále vpravo je Velký Jeskřipec (653 m.n.m.) a na obzoru v pásmu vrcholů Jineckých Hřebenů lze rozeznat Hřeben (720 m.n.m.) a Pec (717 m.n.m.). Na jihovýchodě výhled uzavírá vrch Krkavčina (612 m.n.m.) se skalními útvary.
Při dobré viditelnosti přři pohledu na sever do kraje uvidíme na obzoru pásmo křivoklátských lesů s vyčnívajícími vrchy Velíz (595 m.n.m.) a Krušná hora (609 m.n.m.).